marți, 26 aprilie 2011

Suporturi din salcie pentru gradina

6 comentarii
     Incep sa se ridice legumele. Usor, usor. Acum, cand caldura incepe sa vina, vor porni in forta.
     Noua ne place mult salcia. Este frumoasa, maleabila, rustica si se potriveste de minune in gradina mea. Este in armonie cu orice leguma sau floare, fie ca e fasole verde sau mazare, fie ca este bujor sau condurasi.

Noi am inceput sa facem suporturi pentru fasole si pentru mazare. Gioni m-a ajutat cu lastarii principali, sunt mai  grosi si trebuie bine infipti in pamant. Eu, cu lucrurile mai delicate, impletitul...


   Salciile se gasesc peste tot, in gradini, pe langa lacuri, pe vai. Lastarii tineri mai sunt si azi folositi de batrani la legatul viilor.

   Este atat de relaxant sa impletesti lastarii tineri, nu exista reguli, nu exista constrangeri. Faci ce-ti trece prin cap. Si nu te costa nici un ban :)
Mai vorbim.


Gradinariti cu dragoste!6 comentarii:

 1. wow cat este de frumos.La mine in sat am vazut doar vreo 2 salcii la marginea satului.Dar oricum nu as avea timp sa fac ce vad la tine acolo.Dar imi place foarte tare cum arata

  RăspundeţiȘtergere
 2. Nu ne-a luat decat vreo 2 ore, dar am avut de unde sa luam material :) Ma bucur ca-ti place.

  RăspundeţiȘtergere
 3. Scriu si eu in 2013 ;-)

  Am vazut la Hornbach bete lungi din bambus, drepte si rezistente de diferite dimensiuni.
  Un bat gros si lung e in jur de 7 lei.

  RăspundeţiȘtergere
 4. Voicu Liviu,
  Noi, la tara, nu ducem lipsa de accesorii, sa le zic asa, pentru gradina :)) Avem bete din copaci, lastari de salcie si salcam si multe alte posibilitati pe care nu dam banii. dar pentru cei care nu au, este o informatie ajutatoare. Multumim!
  Numai bine!

  RăspundeţiȘtergere
 5. Foarte interesant. Dar ce fac sa nu se prinda salcia? La noi se prinde foarte repede, in 2-3 saptamani. Mi-e teama sa nu ma aleg cu o plantatie de salcie la toamna :)
  Luci

  RăspundeţiȘtergere
 6. Luci, se usuca si nu se prind, mai ales ca parii cei grosi care ii ingropi in sol, ii ascuti si se duce si coaja de pe ei, deci nu se prind..
  Numai bine!

  RăspundeţiȘtergere