sâmbătă, 2 iulie 2011

Cum se conserva visinele pentru iarna

16 comentarii
   Ce bune sunt visinele conservate pentru iarna,  pentru prajituri, ori pentru salata de fructe, sau pentru placinta cu urda si visine, oau !!!!
    E simplu daca avem loc in congelator si atunci le scoti samburii, le pui in cutii sau pungi de plastic si le pui frumos in congelator.


    Dar daca nu ai loc, mai este o metoda simpla de a pastra visine pentru prajituri, in borcane, cu zahar.
Se pune un strat de visine, eliberate de samburi si un strat de zahar. Ultimul este stratul de zahar peste care se pune o jumatate de aspirina, ne-pisata.






Se formeaza un sirop nemaipomenit si visinele gustoaseeee :))
Mai vorbim.
Conservariti cu dragoste!


16 comentarii:

  1. Spunemi te rog reteta placintei ,cu urda si visine miai facut o pofta vreau sa o fac daca mai gasesc visine A

    RăspundeţiȘtergere
  2. Alina, eu folosesc foi de placinta sau foi de foetaj din comert. Folosesc 500 gr.urda proaspata la care adaug un pic de sare,
    zahar, zahar vanilat, 3 oua si visine proaspete fara samburi
    si o mana de stafide.Zaharul dupa gust.Visinele poti sa le
    pui cu zahar un pic inainte sa-si lase zeama si apoi le scurgi,
    sa nu fie compozitia prea lichida.Compozitia o pui intre foi
    si deasupra ungi foaia cu un galbenus amestecat cu un pic de smantana sau lapte si presari cu zahar. Se formeaza o crusta minunata si crocanta, iar placinta e bestiala.
    Mai vorbim.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Thank you for visite!!!!
    I'm so glad you like the blog :))

    RăspundeţiȘtergere
  4. Mersi pentru reteta cum cumpar visine o fac .ALINA

    RăspundeţiȘtergere
  5. Cand cumperi visinele, sa cumperi si foile de placinta de la Bella sau vezi tu ce gasesti, pupici :))

    RăspundeţiȘtergere
  6. Vasi ai pus vreodata zmeura la congelat oare e buna ce sti ALINA

    RăspundeţiȘtergere
  7. Alina, iti dau adresa unui blog foarte drag mie, unde o sa gasesti explicat despre congelarea zmeurei.
    http://mayas-esprit.blogspot.com/2011/08/cum-congelam-murecoacazefragutezmeura.html

    Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Sarumina pt adresa cred ca le puneam si eu pe toate intro cutie si iesea un bot de fructe.Multumesc mullt multALINA

    RăspundeţiȘtergere
  9. Nu lasa suc in exces, ori il scurgi si apoi capsezi? Multumesc . VALI

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu lasa, ramane atat cat trebuie si este delicios!

      Ștergere
  10. Multumesc pt idee, voi incerca chiar maine. VALI

    RăspundeţiȘtergere
  11. Fii amabila si-mi spune, ce gramaj au borcanele pt 1/2 aspirina? Pupici RV

    RăspundeţiȘtergere
  12. FASI, daca tot ai fost intredata de gramajul borcanelor, fii dulce si mai suporta o intrebare pt o tinerica neinitiata in ale bucatarie, dar dornica de a invata, mai ales ca are de unde: pot folosi borcane de 3 litri , ptc nu am de ales momentan? Rica

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rica, sigur ca merge, ca tot zaharul este conservant pana la urma. Aspirina este mai mult de siguranta..

      Ștergere