vineri, 12 august 2011

Prajitura cu dulceata de visine

7 comentarii
Pentru Concursul de vara pe Arta Culinara si pentru voi am pregatit aceasta reteta

PRAJITURA CU DULCEATA DE VISINE

INGREDIENTE
Se poate folosi o tava mare 33/29
BLATUL 1
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
Se face un pandispan normal astfel : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat incontinuare pana rezulta o spuma tare si foarte frumoasa.Se pun galbenusurile pe rand, se bate incontinuare si apoi se da telul deoparte si se pune faina in ploaie si cacaoa cernuta, dar se mesteca cu lingura numai de jos in sus si cu mare atentie.Se coace in tava, in cuptorul preincalzit,30 minute.

BLATUL 2
5 albusuri
5 linguri zahar
4 linguri faina
1 ceasca nuci tocate
1 ceasca ciocolata rasa mare
1 ceasca stafide
1 ceasca visine din dulceata tocate
Se bat albusurile tare, se adauga zaharul si se bat incontinuare pana rezulta o spuma super si tare. Se da telul deoparte si se adauga faina, care a fost amestecata in prealabil cu nucile si cu ciocolata. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura.
Se pune compozitia in tava, se intinde cu grija si deasupra se presara stafidele si visinele tocate.
Se coace blatul 20-30 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.

CREMA
5 galbenusuri
10 linguri zahar
10 linguri lapte
3 linguri cacao
1 sticluta esenta rom
450 gr margarina ( la temperatura camerei, chiar mai cald)
Se pun pe foc primele ingrediente, inafara de margarina si se fierbe crema, mestecand foarte bine, cu telul, insistand pe fulnul craticioarei. Se ingroasa binisor, pana cand crema curge mai greu de pe tel. Se raceste si se aduce la temperatura margarinei. Aceasta se bate spuma inainte, supa care se adauga crema, lingura cu lingura, pana cand este inglobata toata. Se adauga estenta de rom.
GLAZURA
2 linguri zahar
2 linguri cacao
5-6 linguri apa
2-3 linguri ulei
1/2 ciocolata
Se fierbe pana glaseaza lingura.
ASAMBLARE
Se pune BLATUL 1, se pune CREMA, se pune BLATUL 2 cu partea de deasupra in jos peste crema.Se pune glazura.

Important
Se lasa prajitura sa stea la temperatura camerei cateva ore, pana se inmoaie blatul de albusuri, apoi se da la frigider.
Din partea mea cu mare drag!



7 comentarii:

  1. Este apetisanta taree de tot! Concursul e bazat pe votul internautilor? Ca sa te sustinem si noi , cei carora ne place (aspectul) prajitura ta .

    RăspundeţiȘtergere
  2. Mihaela,sarumana pentru apreciere, dar numai moderatorii si administratorii forumului voteaza, asa am inteles. Ar fi fost bine si cate un vot de la admiratoare :)))
    Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Îmi place poza cu glazura.Ce camera ai?

    RăspundeţiȘtergere
  4. Maya, am un aparat Nikon, cand il prind,ca este al baiatului meu si acum fiind in vacanta, mai ma rasfat si eu cu el. In rest fac cu telefonul mobil LG shine :(
    Dar poza este facuta cu Nikonul, mai ales ca este pentru concurs :))

    RăspundeţiȘtergere
  5. Bine ca îl mai prinzi si tu,aparatul.Si fiica-mea le-a luat pe celelalte.Canonul înca nu i-l dau,ca face prea multe praf.Adica le da de pamînt =))

    RăspundeţiȘtergere
  6. buna,vasi arata bine prajitura,ai ales bine ciocolata cu dulceata de visine e bestial numai cine nu a facut asa ceva nu stie savoarea prajituri o combinatie perfecta ,daca eram din juriu aveai un 10 felicitari .lis

    RăspundeţiȘtergere
  7. Sarumana lis!
    Mie imi plac prajiturile gustoase, iar aceasta,cu atatea ingreadiente in blatul de albusuri, este super.Prietenele mele au incerca cu visine din visinata sau din compot si au fost multumite. Pupici!

    RăspundeţiȘtergere