sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Prajitura cu pere caramelizate

12 comentarii
   Acum ceva timp am vazut pe blogul Mayei, o prajitura frumoasa, simpla si tare, tare gustoasa. E, eu am mai simplificat-o un pic. Este vorba despre o prajitura cu pere caramelizate. Este foarte simplu de facut si foarte ieftina :))
   INGREDIENTE
Eu am folosit o tava dreptunghiulara mica de 30/20 si am folosit 
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
praf de copt, 1/2 pachet daca e pachet mare
5 pere sau mere
4 linguri zahar pentru caramel
Se caramelizeaza zaharul in tava sau intr-o cratita si se tapeteaza si marginile tavei cu zaharul ars. 
Se curata perele sau merele si se taie felii mai grosute si se pun pe tot fundul tavii. 
Se face pandispanul, batand cu telul albusurile foarte bine, se adauga zaharul si se bate incontinuare pana se intaresc  si se formeaza o spuma tare, astfel incat, daca intorci castronul, nu cade. Se adauga galbenusurile si se bate in continuare cu telul. Se adauga faina si praful de copt dar nu se mai foloseste telul ci o lingura cu care se mesteca de jos in sus, pana ce se omogenizeaza compozitia.
Se toarna aluatul peste pere si se coace 35 minute, la foc mijlociu. Cand este gata, se rastoarna prajitura pe un platou sau pe o alta tava si se lasa sa re raceasca. Arata foarte apetisant caramelul deasupra.
Este foarte buna rece.

   Perele se pot inlocui cu mere.
 O prajitura rapida, ieftina si buuuuna :))
Mai vorbim.

Prajituriti cu dragoste!

12 comentarii:

  1. Mmmmmmm, ce bine arata! Asa as mînca si eu acum ceva caramelizat! Delicios!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Maya, tu esti vinovata de reteta. Acum, de, am mai simplificat-o un pic, dar e a doua oara cand o fac.Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Deci s-a consacrat, daca ai facut-o a doua oara. Ca o tarta Tatin. Pune-i un mot de frisca, sa vezi, ce bine merge, e o alaturare grozava !
    Mi-e pofta !

    RăspundeţiȘtergere
  4. Dani,chiar mi-a fost recomandata aceasta tarta tatin, pe care nu am facut-o niciodata. Data viitoare am sa am grija sa pregatesc si frisca.
    Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Interesanta reteta, numai ca la noi am terminat perele :).Ei, e drept ca la supermarket cred ca s-ar mai gasi pentru cine vrea neaparat, mai ales ca e o reteta simpla si arata bine.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Daca nu ai pere, poti incerca cu mere. Este la fel de buna:)) Merita! O zi buna!

    RăspundeţiȘtergere
  7. profesore, faci ce faci si ma faci sa-mi ploua in gura,arata foarte bine .si bucatareala cu dragoste ca asa ese totul bun .lis

    RăspundeţiȘtergere
  8. Lis sa o faci si sa-mi spui daca am avut dreptate.Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Arata tare bine prajitura ta.O sa incerc si eu reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  10. Multumesc Haplea!
    Incearc-o sa vezi ca este simpla si buna.

    RăspundeţiȘtergere
  11. vasi,sa sti ca am facut ieri prajitura ,astazi am taiat din ea si este super de buna ,am facut cu pere .am respectat reteta si nu am adaugat nimic .deci este prajitura nu tarta ,iese mai pufoasa si un pic siropata ,sper sa o incerce si dani sa vada .pa pa lis

    RăspundeţiȘtergere
  12. Pai prajitura este, dar seamana cu tarta Tatin.
    Deci a avut succes, ma bucur tare mult.Te pup Lis!

    RăspundeţiȘtergere