tag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post3499140346708730252..comments2023-08-23T04:30:37.277+03:00Comments on Vasi-Gioni: Cum se face branza telemea / How to make cheeseVasi Dubreuhttp://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comBlogger145125tag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-42505207023415473832015-04-22T23:06:44.866+03:002015-04-22T23:06:44.866+03:00Ma bucur:)))) Daca mai intampini probleme, imi spu...Ma bucur:)))) Daca mai intampini probleme, imi spui.<br />Pupici!Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-43899131495564606312015-04-21T16:08:44.394+03:002015-04-21T16:08:44.394+03:00Azi am incercat reteta ta. Eu n-o mai puneam pe fo...Azi am incercat reteta ta. Eu n-o mai puneam pe foc dupa incgegare si nu puneam greutate pe ea. O lasam sa se scurga 3-4 ore...azi am scurtat acest timp multumita tie!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03277405147879437444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-46572259770219291782015-04-20T20:37:25.252+03:002015-04-20T20:37:25.252+03:00Frumoase urari si ti le intorc inzecit!
Daca te po...Frumoase urari si ti le intorc inzecit!<br />Daca te pot ajuta cu ceva, ce nu scrie pe blog...o fac cu mare placere, numai " striga", ok?<br />Felicitari pentru hotararea de a va stabili la tara. Este o alta lume.<br />Cascavalul l-ai incercat?<br />Pupici!Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-88053209359774496152015-04-20T20:34:29.465+03:002015-04-20T20:34:29.465+03:00Uzi sadila inainte? Dupa ce pui coagulul in ea, in...Uzi sadila inainte? Dupa ce pui coagulul in ea, incepe si framant-o prin material si ajuta sa iasa cat mai mult zar si mai repede. Dupa ce simti ca s-a scurs suficient, ori o agati, ori o pui intr-o forma, si pui o greutate pe ea. ok?Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-68783619686493424652015-04-20T15:21:57.214+03:002015-04-20T15:21:57.214+03:00Imi puteti spune de ce se lipeste branza mea de se...Imi puteti spune de ce se lipeste branza mea de sedila? Multumesc. OANA.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-1591900296269725222015-04-20T13:12:48.395+03:002015-04-20T13:12:48.395+03:00Vasi-Gioni, sunteti minunati! Cautam da multa vrem...Vasi-Gioni, sunteti minunati! Cautam da multa vreme un blog unde sa pot gasi informatii si sugestii care sa ma ajute in activitatea mea cea noua. Sunt "tanara" pensionara, m-am retras la casa de la tara unde mi-am injghebat o mica ferma. Cresc pui de gaina si curca, am doua caprite cu lapte, cultiv legume, zarzavaturi, mi-am facut si un mic solar. Am "furat" de la voi ideea cu mulcirea rosiilor, polenizarea prin bobarnace, noi o faceam introducand fiecare floare intrun pahar cu apa de ploaie, acum am citit despre baranza ta si imi vine sa te pup ca existi! Avem atatea in comun, incat as sta cu tine de vorba toata ziua daca n-ar mai fi si treburi de facut! Sunteti minunati si va multumesc ca impartiti tot ce stiti cu cei care sunt interesati! Dumnezeu sa va dea sanatate si sa va ajute in tot ce faceti!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-80392786390242412572014-12-11T08:18:42.888+02:002014-12-11T08:18:42.888+02:00Am obesrvat ca acum si sarea de sac este iodata, a...Am obesrvat ca acum si sarea de sac este iodata, asa ca o poti folosi cu incredere :)) Cred ca ar fi trebuit sa scriu ca folosim sare de sac, nu sare fina, de masa.<br />Multumesc pentru apreciere!Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-69398235592409099042014-12-10T12:14:20.609+02:002014-12-10T12:14:20.609+02:00buna ziua vream sa va spun ca faceti un lucru supe...buna ziua vream sa va spun ca faceti un lucru superb as avea si eu o intrebare daca punem sare iodata ce se intampla Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-60060623876218724482014-05-30T11:02:44.029+03:002014-05-30T11:02:44.029+03:00 Vindem telemea proaspata de capra in judet... Vindem telemea proaspata de capra in judetul Alba. Telemeau este naturala si nu contine E-uri<br /> Branza telemea din lapte de capra este un produs care are proprietati miraculoase. fortifica organismul si intareste imunitatea , previne cancerul si opreste evolutia sa , regleaza tensiunea arteriala , lupta in potriva stresului depresiei si insomniei<br /><br />Pret 15 lei/ kg<br /><br />Pentru mai multe informati ne gasiti la telefon. 0730021970<br />Andhttps://www.blogger.com/profile/00871581792125246655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-41061773526980703182014-05-26T23:34:57.479+03:002014-05-26T23:34:57.479+03:00gasesti la farmacie
gasesti la farmacie<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-12842249139256445542014-05-21T20:33:04.945+03:002014-05-21T20:33:04.945+03:00aveti dreptate va multumescaveti dreptate va multumescAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-39571362797252846862014-05-21T08:33:26.158+03:002014-05-21T08:33:26.158+03:00Deci mi se pare complicat ce imi spui.
Eu fac sara...Deci mi se pare complicat ce imi spui.<br />Eu fac saramura exact cum ti-am scris si un butoi de plastic cu gura mai ingusta pe care l-am pastrat in beci, la intuneric si racoare, dar cu un evantai din acela de plastic care se pune sub gatul bidonului si deasupra branzei ca sa nu se ridice la suprafata ( stii despre ce spun?) si am si acum branza veche, tare, fara urme de alterare. In cazul in care, vara mai ales, schimb saramura pentru ca s-a facut rea, o fac total. Scot branza, spal vasul si capacul si ce mai pun pe branza, greutate ceva....fac o saramura noua si dau cu branza acolo.<br />De ce te complici, spune-mi! Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-88281705652196755872014-05-20T19:56:07.546+03:002014-05-20T19:56:07.546+03:00ma refer la lichidul ce ramane dupa ce zerul a fos...ma refer la lichidul ce ramane dupa ce zerul a fost fiert si scoasa urda am auzit ca acest lichid dupa ce s-a racit si strecurat ar fi f bun pt preparat saramura dv stiti ca dupa ce se pune telemeaua in butoi si se presara peste ea sare rezulta o saramura numita 'saramura mama' va intreb ptr ca undeva am vazut scris ca aceasta saramura se goleste din butoi dupa care se umple cu o saramura noua iar in alt loc ca saramura 'mama' poate ramane iar butoiul se va completa cu o saramura noua ce va fi turnata peste cea ramasa in butoi cum ar fi mai bine?uitati ce am gasit scris in art branzeturi in saramura'' ''in cazul in care saramura 'mama' E INSUFICIENTA SE COMPLETEAZA CU SARAMURA PREPARATA DIN ZER INSAMANTAT CU MAIA DE ZER PASTEURIZAT CU ACIDITATE SI CONCENTRATIA SARII APROPIATA DE ACEEA A SARAMURII ORIGINALE [SARAMURA MAMA DIN AMBALAJ] CE SA INTELEG DE AICI? IMI PUTETI DA UN RASPUNS? SAU CUM ATI FACE DV O SARAMURA DIN CEEA CE RAMANE DIN ZER DUPA CE A FOST FIERT SI SEPARATA URDA?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-10347260825405082362014-05-19T07:59:49.498+03:002014-05-19T07:59:49.498+03:00Anonim,
nu prea inteleg intrebarile!
Saramura am ...Anonim, <br />nu prea inteleg intrebarile!<br />Saramura am scris ca se prepara in concentratie de 20% si se foloseste apa sau zerul ramas de la cas. Care este treaba cu urda?<br />Nu stiu despre combinatia zer si iaurt? Iaurtul se foloseste ca sa modifice pH-ul laptelui inainte de a-i da cheag si a-l face cas.<br />Deci... nu stiu ce sa iti zic.Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-70883212041050269692014-05-17T23:07:42.449+03:002014-05-17T23:07:42.449+03:00cum s-e prepara saramura din zer deproteinizat? s-...cum s-e prepara saramura din zer deproteinizat? s-a scris undeva ca dupa ce s-a scos urda si s-a strecurat se sareaza dar in ce proportie? apoi se insamanteaza cu maia presupun ca cu iaurt sana sau lapte batut de ex la 5 lt zer deprot cat iaurt se pune?apoi se umple butoiul cu aceasta saramura dar cum e mai bine ?sa s-e goleasca butoiul de saramura mama formata sau sa se lasa si sa se toarne saram peste saram mama ? si in ce concentratie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-30426642184934514262014-03-25T22:49:47.738+02:002014-03-25T22:49:47.738+02:00multumesc mult
multumesc mult<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14526699080123481721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-66168545726857922412014-03-22T10:08:16.919+02:002014-03-22T10:08:16.919+02:00Pur si simplu apa rece. Se mesteca bine sa se dizo...Pur si simplu apa rece. Se mesteca bine sa se dizolve sarea cat se poate de bine, ca nu reusesti total pentru ca este foarte saturata si gata. In ea pui casul si continui asa, dar sa ai grija sa stea in interior, nu la suprafata, deci sa pui o greutate ceva.<br />Bafta!Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-90427731917506180342014-03-21T20:43:29.995+02:002014-03-21T20:43:29.995+02:00va rog mult sami explicati si mie cum se face sara...va rog mult sami explicati si mie cum se face saramura nu cantitatile de apa si sare ci doar cum procedez cu apa o fierb sau pur si simplu asa receAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14526699080123481721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-45984253066919597922014-03-16T20:29:04.892+02:002014-03-16T20:29:04.892+02:00Rezista si 7-8 luni.Rezista si 7-8 luni.Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-29890510071894634472014-03-16T18:26:54.698+02:002014-03-16T18:26:54.698+02:00cat rezista la saramuracat rezista la saramuraAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11115507433975068938noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-78864699125436860312014-02-18T15:06:51.896+02:002014-02-18T15:06:51.896+02:00Cam la 5 zile, dar sa stii ca daca ii dai cheag im...Cam la 5 zile, dar sa stii ca daca ii dai cheag imediat dupa mulsoare cand temperatura este 37 de grade, se poate face o branza buna. Laptele nu poate fi fiert, dar pentru branza, nici n u trebuie.<br />Poti incerca..<br />Numai bine!Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-83442221425346305512014-02-18T14:32:53.463+02:002014-02-18T14:32:53.463+02:00stie cineva la cit timp dupa fatare se poate inche...stie cineva la cit timp dupa fatare se poate inchega laptele? vacutza e la a 3 a fatare multumesc anticipat Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-44595751568240029792014-02-11T03:01:52.237+02:002014-02-11T03:01:52.237+02:00Incearca la magazine iraniene. Sau la alte magazin...Incearca la magazine iraniene. Sau la alte magazine, nu la cele franceze.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-89385011279038139642013-12-02T08:59:24.605+02:002013-12-02T08:59:24.605+02:00Deci, aspectul buretos, nu cred ca ar putea fi din...Deci, aspectul buretos, nu cred ca ar putea fi din cauza cheagului si daca ma iau dupa cartea mea, este cauza unui infectii a laptelui cu bacterii coliforme si acest lucru se intampla vara, iarna nu. Eu, de exemplu, reconstitui cheagul dupa reteta si il pun in lapte cu seringa, iar daca se intampla sa mi se bureteze, nu tine cont de cheg. In principiu mi se intampla cand este foarte cald si ma lalai....cu procesarea laptelui si a casului.<br />Deci daca citeste anonimul, poate sa intervina.<br />Multumesc pentru comantariu si pentru aprecieri!!!<br />Numai bine!Vasi Dubreuhttps://www.blogger.com/profile/08484656929885600560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6114394021125144422.post-10167251776805603902013-12-02T00:26:58.647+02:002013-12-02T00:26:58.647+02:00Locuiesc in Canada. Am peste 60 de ani si, de si s...Locuiesc in Canada. Am peste 60 de ani si, de si stiu foarte multe (am destul de multa educatie), pot spune ca nu stiu aproape nimic. In fiecare clipa invat ceva nou. Acum cateva luni m-am intors din Romania cu o reteta de "telemea proaspata" (favorita sotiei si promisa de peste 25 de ani). In acesti ani am colectat cateva carti de specialitate si peste 50 de retete de facut branze diferite. Aceasta dimineata am pornit prima cruciada a telemelei proaspete. In asteptarea scursului de zer am intrat pe computer si am avut marele noroc sa dau de acest site/blog de exceptie. Este prima data cand scriu ceva pe un blog. De ce aceasta lunga introducere?<br />Problema Casului BURETOS: Reteta de Telemea Proaspata mi-a fost data de doi buni prieteni din Bucuresti (amandoi nascuti si crescuti la tara) si printre altele mi-am notat urmatoatrele: "Ai grija sa nu pui cheag prea mult (mai mult decat este specificat). Daca pui prea mult cheag, casul va iesii BURETOS". O umila sugestie.<br />Problema Anonimului: In existenta asta a noastra totul trebuie sa fie LOGIC. Daca Reteta este OK, daca Reteta este urmata 100% si daca Analiza Stiintifica de Laborator a Laptelui este OK, atunci logica te impinge spre singurul raspuns posibil: COMPETITIA. Chimia este atat de sofisticata incat sabotarea devine o joaca de copil. Chimia nu are granite iar posibilitatile ei sun infinite. Sfatul meu pentru domnul Anonim este sa porneasca chiar de la sursa si sa incerce sa produca o mica cantitate de cas: El singur colecteaza laptele de la animal, El singur aduce laptele la locul de fabricare, El singur sterilizeaza instrumentele, El singur aplica procedurile de fabricare, Etcetera, Etcetera.<br />Daca si in conditiile astea va avea un REZULTAT NEGATIV atunci sa ma contacteze prin Email pentru ULTIMA SOLUTIE. Daca va scrie pe blog ca accepta, atunci sa imi trimita emailul lui si il voi contacta cat de repede pot. <br />In alta ordine de idei "realitatea umana este impartita in doua categorii: Logica si Cosmic Jokes".<br /><br />Urarile cele mai bune,<br />Mircea Anonymousnoreply@blogger.com